Comunicat de presa PDF Imprimare Email

COMUNICAT MASS-MEDIA

Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova (AMPM), în colaborare cu Asociaţia ART-Meşteşugurile Prutului (ART) şi cu Asociaţia Dialog pentru Dezvoltare (ADD), cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi şi a Muzeului Etnografic al Moldovei, organizează, în perioada 18-24 iunie a.c., ediţia a II-a a Taberei de creaţie populară „Micii meşteri din Copou”.

În programul Taberei vor fi incluşi un număr de 100 de elevi din Municipiul Iaşi cu vârste cuprinse între 9-15 ani, care vor fi instruiţi in urmatoarele meşteşuguri tradiţionale românesti:

1.     olărit;
2.     ţesut;
3.     icoane pe lemn;
4.     încondeierea ouălor;
5.     împletituri sfoară prin tehnica nodurilor;
6.     împletituri răchită;
7.     împletituri fibre vegetale (paie);
8.     prelucrarea artistică a lemnului;
9.     podoabe;
10. ceramică decorativă.

Instruirea se va face de către renumiţi meşteri populari din AMPM şi ART. La fiecare domeniu meşteşugăresc vor fi repartizaţi câte 10 copii. Programul Taberei este de la 9 la 14, cu o pauză de o oră, când copiilor le vor fi oferite diferite programe artistice, jocuri interactive etc., toate subsumate păstrării şi promovării tradiţiilor româneşti.


Persoană de contact,

Silvia Cozmâncă,
Preşedinte ART
0741/217.734

Isabela Cioata
Presedinte ADD Iasi
0742/513115
 
Copyright © 2008 - 2020 Asociatia Dialog pentru Dezvoltare. Designed by mc-design.ro Our site is valid CSS Our site is valid XHTML 1.0 Transitional